Saw I

Published on 11/10,2009

 Saw je americki triler/horor iz 2004 godine. Fim je rezirao James Wan, koji je zajedno sa Leighom Whanellom pisao scenario.

Na početku filma, mladić bez svesti je zaronjen u staru kadu punu vode. Ubrzo dođe do svesti i panično izleti iz kade. Nakon što se glas obrati mladiću, neke  svetiljke se upale, i otkriju da se mladić nalazi u staroj industrijskoj kipaonici zajedno sa još jednim čovekom koji se nalazi na drugom kraju sobe. Taj čovek sebe predstavlja kao Lawrence Gordon(Cary Elwes)hirurg. Kasnije se otkrije da je mladić koji se probudio u kadi fotograf po imenu Adam Faulkner(Leigh Whannell).

Oboje imaju lance vezane za gležanje njihove noge i za cev koja se nalazi pored njih. Na sredini sobe je krvavo telo, koje u jednoj ruci ima revolver, a u drugoj kasetofon.

Adam i Dr. Gordon uskoro nađu koverte u svojim džepovima. Kada otvore kovertu, u njoj nađu kasetu sa porukom "Pusti me". U doktorovoj koverti, zajedno sa Kasetom, nalazi se još i ključ i metak. Nakon što Adam uzme kasetofon koji je držalo telo, pusti svoju kasetu na kojoj je bio snimljen glas nepoznatog čoveka koji im prenosi poruku.

Glas se obraća Adamu osobno i kaže mu da bi soba u kojoj se sad nalazi mogla biti mesto njegove smrti, osim ako ne napravi nešto u vezi s tim. Kada njegova kaseta završi, zbunjeni Adam uzme kasetu dr. Gordona i pusti je. Na kaseti, isti glas kaže dr. Gordonu kako će njegova cerka i žena umrieti ako ne ubije Adama u određenom vremenskom periodu. Šokirani par očajnički se pokušava osloboditi svojih lanaca, sve dok dr. Gordon ne dođe do zaključka ko ih je oteo.

Gordon objasni Adamu da je jedina osoba sposobna da postavi ovakvu zamku serijski ubica Jigsaw.


Comments

 1. 11/10,2009 | 17:52

  Mozes li mi reci da li si gledao film?

 2. 11/10,2009 | 21:08

  İsrail’in en verimli ve değerli maden yatakları, Lut Gölü bölgesinde bulunan potasyum, sodyum, mağnezyum ve tuz kaynaklarıdır. Bakır, kaya fosfatları, manganez, cam toprağı, kaolin, demir cevheri, petrol ve tabii gaz Necef’te bulunur.

 3. 11/10,2009 | 21:56

  a reci ona dva nastavka koreanskih psy-horror-a. tipa oko ili tome sl. nikada se nisam tako isprepadao. prvi i jedini put da sam se posle gledanja fima (a i uopste) gledao u ogledalo da li sam osedeo od stresa, maje mi...stvarno ozbiljno

 4. 11/12,2009 | 13:39

  Izaso 6-i deo http://www.youtube.com/watch?v=77i5GtfhpPo

 5. 11/13,2009 | 14:28

  znam da je izasao, bice uskoro o preostalim delovima clanci..:)

 6. 11/13,2009 | 15:05

  odlicno odabrana tema...nisam neki ljubitelj horor filmova ali tema mi se mnogo svidja!i super je napisano...

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me