Saw V

Published on 11/24,2009

 

Saw V(2008)

Seth Baxter, osudjeni ubica koji je  pušten privremeno iz zatvora, leži na stolu koji je pozicioniran ispod klatna. On vrišti i panici,i uskoro se upali televizor koji se nalazi iznad stola. Lutka mu presnese poruku da ima 60 sekundi da preživi, a jedini način da to napravi je da zdrobi svoje ruke u drobilicama koje se nalaze sa strane stola. Seth se ispočetka dvoumi, ali kasnije ipak odluči to učiniti i zdrobi ruke, ali nije oslobođen, te ga, kao rezultat toga, klatno prepolovi. Činjenica da je zamka bila neizbežna govori nam kako je nije konstruisao Jigsaw.

Sledeća scena vraća u Saw IV i vidimo agenta Strahama kako ulazi u sobu, gde se nalaze lesevi Amande Young, Lynn Denlon i Jigsawa, i ubija Jeffa Reinharta u samoodbrani. Dok pregledava Jigsawov les, Mark Hoffman, koji je bio u susednoj prostoriji, zaključava vrata prostorije u kojoj je bio agent Strahm i isključuje svjetla. Uskoro Strahm otkriva mikrokasetu i skrivena vrata. Glas na kaseti mu govori da ne ide kroz ta vrata ukoliko želi preživeti, ali Strahm ga ne sluša i krene. Dok prolazi mračnim hodnikom napadne ga neko u svinjskoj masci. Uskoro dolazi pri svesti i otkriva kako mu je glava zarobljena u maloj, prozirnoj plasitčnoj kutiji u koju vode dve cevi povezane s kanistrima vode. Uskoro se u kutiju počinje ulivati voda. Strahm pokušava razbiti kutiju,ali ne uspeva i izvadi olovku iz džepa i probije  vrat  kako bi mogao disati dok ga policija ne spasi. Sledeća scena prikazuje poručnika Hoffmana kako s policajcima izlazi  noseći Corbett, Jeffovu kći, u naručju. Iako specijalcima kaže kako su oni jedini preživeli, ovi uskoro pronalaze Strahma i odvode ga u bolnicu, što šokira Hoffmana.

 

 

Agent Strahm je u bolnici i počinje sumnjati u Hoffmaovu nevinost nakon što saznaje da je agent Perez pre smrti spomenula njegovo ime. Iako želi nastaviti slučaj, načelnik Erickson mu govori kako je slučaj završen. Strahm tada samostalno prikuplja sve podatke o Jigsawu i počinje istraživati neka mesta zločina. Uskoro poveže sve činjenice: Hoffman je iskonstruisao bezizlaznu zamku s klatnom kako bi ubio Setha (koji je pre ubio njegovu sestru) i naknadno je prišio Jigsawu. Ovaj je tada oteo Hoffmana i ucenio ga da postane njegov naslednik.

U medjuvremenu, Ashley, Charles, Brit, Mallick i Luba se bude u kanalizaciji. Vratovi su im opasani ogrlicom koja je čvrstom žicom povezana s oštricama giljotine . Na drugom kraju sobe nalaze se staklene kutije s ključevima koji mogu otključati ogrlicu. Billy im u poruci govori kako će u određenom vremenu morati osloboditi sebe od ogrlice i pobeći u sledeću prostoriju, inače će eksplodirati bomba i sve ih razneti. Ujedno im naglašava kako će, ukoliko žele svi preživeti, morati raditi kao tim. Nakon početnog "upoznavanja" krenu po ključeve, ali žica je toliko čvrsta i ne  dozvoljava da tako lako dođu do ključa. Na kraju zadatka, jedino Ashley nije uspela otključati ogrlicu i kao rezultat toga, odsečena joj je glava. Preživeli "igrači" odlaze u sledeću prostoriju gde ih čeka sledeći zadatak...

Atmosfera filma je krajnje napeta, totalno ludilo... i mnoge stvari ostaju nedorecene na prvo gledanje.

Takodje, ko nije gledao prethodne delove, tesko ce pohvatati sve niti u ovom, ali to i nije toliko bitno, jer ce vas druga radnja, ona sa "petoricom odabranih" drzati u mestu od prve do zadnje sekunde.Wink


Comments

  1. 01/30,2012 | 14:48

    Posebno mi se svidja fora sa skrivenim vratima.

  2. 05/10,2012 | 18:02

    Najbolji film ikada.

  3. 07/24,2012 | 16:04

    meni je bio dobar sad ovi kasniji dijelovi smaraju

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me