Saw V

 

Saw V(2008)

Seth Baxter, osudjeni ubica koji je  pušten privremeno iz zatvora, leži na stolu koji je pozicioniran ispod klatna. On vrišti i panici,i uskoro se upali televizor koji se nalazi iznad stola. Lutka mu presnese poruku da ima 60 sekundi da preživi, a jedini način da to napravi je da zdrobi svoje ruke u drobilicama koje se nalaze sa strane stola. Seth se ispočetka dvoumi, ali kasnije ipak odluči to učiniti i zdrobi ruke, ali nije oslobođen, te ga, kao rezultat toga, klatno prepolovi. Činjenica da je zamka bila neizbežna govori nam kako je nije konstruisao Jigsaw.

Sledeća scena vraća u Saw IV i vidimo agenta Strahama kako ulazi u sobu, gde se nalaze lesevi Amande Young, Lynn Denlon i Jigsawa, i ubija Jeffa Reinharta u samoodbrani. Dok pregledava Jigsawov les, Mark Hoffman, koji je bio u susednoj prostoriji, zaključava vrata prostorije u kojoj je bio agent Strahm i isključuje svjetla. Uskoro Strahm otkriva mikrokasetu i skrivena vrata. Glas na kaseti mu govori da ne ide kroz ta vrata ukoliko želi preživeti, ali Strahm ga ne sluša i krene. Dok prolazi mračnim hodnikom napadne ga neko u svinjskoj masci. Uskoro dolazi pri svesti i otkriva kako mu je glava zarobljena u maloj, prozirnoj plasitčnoj kutiji u koju vode dve cevi povezane s kanistrima vode. Uskoro se u kutiju počinje ulivati voda. Strahm pokušava razbiti kutiju,ali ne uspeva i izvadi olovku iz džepa i probije  vrat  kako bi mogao disati dok ga policija ne spasi. Sledeća scena prikazuje poručnika Hoffmana kako s policajcima izlazi  noseći Corbett, Jeffovu kći, u naručju. Iako specijalcima kaže kako su oni jedini preživeli, ovi uskoro pronalaze Strahma i odvode ga u bolnicu, što šokira Hoffmana.

 

 

Agent Strahm je u bolnici i počinje sumnjati u Hoffmaovu nevinost nakon što saznaje da je agent Perez pre smrti spomenula njegovo ime. Iako želi nastaviti slučaj, načelnik Erickson mu govori kako je slučaj završen. Strahm tada samostalno prikuplja sve podatke o Jigsawu i počinje istraživati neka mesta zločina. Uskoro poveže sve činjenice: Hoffman je iskonstruisao bezizlaznu zamku s klatnom kako bi ubio Setha (koji je pre ubio njegovu sestru) i naknadno je prišio Jigsawu. Ovaj je tada oteo Hoffmana i ucenio ga da postane njegov naslednik.

U medjuvremenu, Ashley, Charles, Brit, Mallick i Luba se bude u kanalizaciji. Vratovi su im opasani ogrlicom koja je čvrstom žicom povezana s oštricama giljotine . Na drugom kraju sobe nalaze se staklene kutije s ključevima koji mogu otključati ogrlicu. Billy im u poruci govori kako će u određenom vremenu morati osloboditi sebe od ogrlice i pobeći u sledeću prostoriju, inače će eksplodirati bomba i sve ih razneti. Ujedno im naglašava kako će, ukoliko žele svi preživeti, morati raditi kao tim. Nakon početnog "upoznavanja" krenu po ključeve, ali žica je toliko čvrsta i ne  dozvoljava da tako lako dođu do ključa. Na kraju zadatka, jedino Ashley nije uspela otključati ogrlicu i kao rezultat toga, odsečena joj je glava. Preživeli "igrači" odlaze u sledeću prostoriju gde ih čeka sledeći zadatak...

Atmosfera filma je krajnje napeta, totalno ludilo... i mnoge stvari ostaju nedorecene na prvo gledanje.

Takodje, ko nije gledao prethodne delove, tesko ce pohvatati sve niti u ovom, ali to i nije toliko bitno, jer ce vas druga radnja, ona sa "petoricom odabranih" drzati u mestu od prve do zadnje sekunde.Wink


Saw IV

Saw IV(2007)

Režija: Darren Lynn Bousman

Scenario: Patrick Melton & Marcus Dunstan 

Uloge:Tobin Bell,Costas Mandylor, Scott Patterson, Betsy Russell, Lyriq Bent


Radnja filma je nastavak priče o serijskom ubici Jigsawu koji je opsjednut željom da svoje žrtve nauci  postovanju života. Iako je sam Jigsaw ubijen u prethodnom nastavku,, film prikazuje njegovu sposobnost manipulacije pomocu koje uverava ljude da nastave njegovo djelo.

Kada Kerry pronadju mrtvu, poručnik Rigg ne može da se smiri jer je to ko zna koja po redu osoba iz njegovog okruženja koja je tragično nastradala u Jigsaw-voj igri. Za razliku od njegovog kolege, detektiva Hoffmana koji dosta racionalnije gleda na sve dogadjaje. Ubrzo, u celu priču uključuje se par FBI agenata Strahm i Perez.

Ubrzo i sam poručnik Rigg postaje učesnik Jigsaw-ve nove igre, a ako se pitate kako kada je Jigsaw ubijen u trećem delu - pa ipak Vam ostavljam da to sami otkrijete u filmu. Poručnik Rigg dobija test u kom za sat i po mora da dodje do detektiva Erica Matthewsa koji je nestao pre 6 meseci i detektiva Hoffmana.

 


 
 
Zamka je prosta: Matthews stoji obešen na velikoj kocki leda koja će se istopiti za sat i po što će dovesti do njegovog vešanja, a voda od leda podiže nivo i u tom slučaju će strujni udar ubiti drugog detektiva. Obojicu ih čuva advokat Art Blank, za koga kasnije saznajemo da je na to primoran jer nosi jednu od Jigsaw-vih igračkica na sebi.

Poručnik Rigg ima zadatak da pronadje gde su pomenuti detektivi dok usput skuplja instrukcije i nailazi na plavušu u njegovom stanu koju ubija u samoodbrani iako joj je prvo spasio život iz skalp-mašine. Zatim u nekom oronulom hotelu dobija zadatak da se upozna sa slučajem debelog, odvratnog recepcionara koji siluje i muči svoje žrtve. Poručnik Rigg ga čak smešta u jednu od Jigsaw-vih naprava i praktično postaje saučesnik.

Rigg je debelog bacio na krevet gde mu je udove stavio u okove i dao mu dva upravljača. Njegov zadatak je da pritisne upravljače koji aktiviraju mehanizam koji će mu iskopati oba oka, kao kaznu što je počinio tolika silovanja. Rigg odlazi, test započinje. U početku se dvoumi, ali odluči da iskopa oči kako bi preživio. Iako uspe iskopati jedno, vreme istekne, a on nije uspeo da iskopa drugo pre isteka vremena i zamka, u koju ga je Rigg smestio, mu iskopa sva četiri uda koja se razlete po sobi i tako ga ubijaju.
Kraj ponovo prikazuje sobu za autopsiju s početka filma, time zapravo govoreći da se radnja filma dogadjala pre samog pocetka filma.

Ostatak pogledajte...Wink


Saw III

 

Saw III(2006)

Glavne uloge:

Tobin Bell, Shawnee Smith, Angus Macfadyen, Bahar Soomekh, Donnie Wahlberg

Film se fokusira na Jidsawa i njegovu nestabilnu pomoćnicu Amandu koja mu pomaže da dovrši svoje posl ednje testove. Film takođe daje dodatne podatke iz Jigsawove prošlosti.

 Radnja filma smešena je 6 meseci nakon otmice detektiva Matthewsa, koji se od tada smatra nestalim. Detektiv Alliseon Kerry, Porucnik Rigg i detektiv Hoffman(Costas Mandylor) istražuju  Jigsawove najnovije žrtve,pa su zapanjeni činjenicom da je bilo nemoguće pobeći iz njegove zamke.

Kada se detektiv Kerry vrati kući,otmu je i stave u svoju vlastitu zamku. Kada joj se pruži rešenje oslobođenja, koje ne uspe, dođe Amanda čime detektiv Kerry shvati da ne može pobeći iz zamke i umire.

 

 

 

 
 
U međuvremenu, Jigsaw, koji je na smrtnoj postelji, naredi otmicu još dve osobe:  deprimirane l Lynn Denlon i Jeffa Reinharta , oca opsednuog osvetom prema vozaču koji je ubio njihovog sina. Amanda je oko Lynninog vrata zavezala ogrlicu sa pet metaka iz sacmare koja je bežicno povezana sa Jigsawovim uređajem za srce. Njena igra je jednostavna - mora Jigsawa održati živim dok njen suprug Jeff ne izvrši svoj test. Ako izađe iz područja ili Jigsaw umre, meci ce se automatski ispaliti smrskati Lynninu glavu. Trka protiv sata kucanja sopstvenig srca Jigsawa, Linn i Jeff se bore da to cine kroz svaki od svojih testova, svesni da on ima veci plan za oboje...
 
 
 
Iako je Jeff izvršio svoj zadatak, jer je pre Timmove smrti oprostio Timmu ubistvo i to znači da je i samim tim dr Lynn slobodna, Amanda odbija poslušnost i ne želi da je pusti. Ona ulazi u otvoreni sukob sa Jigsaw-om. Dok se njih dvoje svadjaju, Jeff pronalazi izlaz i dolazi do pucnjaave u kojoj gine Amanda, dok dr Lynn biva ranjena. Zatim Jeff ubija Jigsaw-a što dovodi do smrti, kako se ispostavlja, njegove žene - dr Lynn ali i do saznanja da samo Jigsaw zna gde im je ćerka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 


Saw II

Saw II je triler/horor iz 2005 godine, sve scene filma su snimljene u jednoj kući u periodu od 25 dana.

Film se ponovno fokusira na Jigsawa, serijskog ubicu kog su konacno uhvatili. Ali, on vodećeg detektiva na slučaju uvede u jednu igru, dok mu istovremeno prikazuje drugu igru sa 8 drugih ljudi, među kojima je i njegov sin. Film nam takođe malo bolje pojašnjava Jigsawovu prošlost i razlog zbog kojeg je postao serijski ubica.

 

 

 

 U kući, otete osobe se počinju buditi. Osim Daniela, jedino poznato lice je Amanda, jedina osoba do sada za koju se zna da je preživela Jigsawovu zamku. Oni, pustivši kasetu, saznaju da će se sva vrata u kući u kojoj su zarobljeni otvoriti za tri sata, ali saznaju da se u kući nalazi plin koji će ih sve pobiti za dva sata, ako ne nađu protivotrov.

Jedan se nalazi u sefu u sobi u kojoj su zarobljeni, a kombinacija sefa se, kako je Jigsaw rekao, nalazi "na kraju [njihovog] mozga". Kada nađu ključ i poruku na kojoj piše da ne otvaraju prednja vrata ključem, oni ju ignorisu i otvaraju vrata. Gus, jedan od otetih, je provirio kroz špijunku,i upuca ga puska prkacena sa druge strane vrata tj., zamke koja se aktivira čim se vrata otključaju. 

Zadnja scena drugog filma jednaka je prvoj sceni prvog filma, samo što Jigsawa zamenjuje Amanda, a Adama Eric. Izvan kuće, pretučeni Jigsaw sedi u automobilu i polako formira osmeh na licu.


Saw I

 Saw je americki triler/horor iz 2004 godine. Fim je rezirao James Wan, koji je zajedno sa Leighom Whanellom pisao scenario.

Na početku filma, mladić bez svesti je zaronjen u staru kadu punu vode. Ubrzo dođe do svesti i panično izleti iz kade. Nakon što se glas obrati mladiću, neke  svetiljke se upale, i otkriju da se mladić nalazi u staroj industrijskoj kipaonici zajedno sa još jednim čovekom koji se nalazi na drugom kraju sobe. Taj čovek sebe predstavlja kao Lawrence Gordon(Cary Elwes)hirurg. Kasnije se otkrije da je mladić koji se probudio u kadi fotograf po imenu Adam Faulkner(Leigh Whannell).

Oboje imaju lance vezane za gležanje njihove noge i za cev koja se nalazi pored njih. Na sredini sobe je krvavo telo, koje u jednoj ruci ima revolver, a u drugoj kasetofon.

Adam i Dr. Gordon uskoro nađu koverte u svojim džepovima. Kada otvore kovertu, u njoj nađu kasetu sa porukom "Pusti me". U doktorovoj koverti, zajedno sa Kasetom, nalazi se još i ključ i metak. Nakon što Adam uzme kasetofon koji je držalo telo, pusti svoju kasetu na kojoj je bio snimljen glas nepoznatog čoveka koji im prenosi poruku.

Glas se obraća Adamu osobno i kaže mu da bi soba u kojoj se sad nalazi mogla biti mesto njegove smrti, osim ako ne napravi nešto u vezi s tim. Kada njegova kaseta završi, zbunjeni Adam uzme kasetu dr. Gordona i pusti je. Na kaseti, isti glas kaže dr. Gordonu kako će njegova cerka i žena umrieti ako ne ubije Adama u određenom vremenskom periodu. Šokirani par očajnički se pokušava osloboditi svojih lanaca, sve dok dr. Gordon ne dođe do zaključka ko ih je oteo.

Gordon objasni Adamu da je jedina osoba sposobna da postavi ovakvu zamku serijski ubica Jigsaw.


The Unborn

ULOGE: Odette Yustman, Gary Oldman, Megan Good, Cam Gigandet


Horor novog datuma koji je  obećavao, ispostavio se tek mlakim ostvarenjem. Veliki Gary Oldman podigao je očekivanja fanova ovog žanra. Redatelj i scenarista David S. Goyer takođe ima poznatih naslova pod svojim imenom poput pisanja priče za Batman Begins.

The Unborn samo pridodaje toj činjenici. The Unborn je ciljao više na psihološku stranu nego li na hektolitre krvi i brutalne scene kao većina američkih horora.

Radnja prati mladu djevojku koja se bori protiv duha koji ju pokušava opsednuti. I to je zapravo celi opis događaja tokom filma. Film obiluje već ranije viđenim scenama, a priča kao da je sazdana od nekoliko već poznatih horora poput The Grudge, Kruga i Egzorcista.

Iako film ima prosečno trajanje, već od početka radnja kao da nekud žuri i jednostavno skače sa događaja na događaj što je očiti minus u hororu koji bi se više trebao baviti psihologijom. Isto tako karakterizacija likova je minimalna te kao takva poprilično onemogućuje da se pojedinac uživi u film.

Atmosfera filma je solidna, radnja je smeštena u zimsko doba što pridonosi osamljenosti ali čak i tu imamo propust u doslednosti gde je na početku filma okolina prepuna snega, a već u sledecim scenama sneg se jedva nazire dok ga pred kraj filma uopste ni nema. Uz to film ima i dobru dozu nelogičnosti - iako se radi o hororu neke crte realnosti bi se trebale slediti kako bi se gledaoci mogli  uživiti u film i postići puni efekt straha. The Unborn to vešto zaobilazi te predstavlja neke scene koje su pomalo i smešne.

The Unborn je siromašno ostvarenje još jednog neuspelog pokušaja americkog horora koje slabo može zabaviti fanove ovog žanra.


1408

Glavne uloge:

Samuell Jackson, John Cusak

 Film 1408 rezira Mikael Hafstrom, Svedjanin koji se pre bavio samo domacim filmovima a koji se nada da ce ovim filmom preci na americku rezisersku scenu. Da film ne bude potpuna kopija knjige, probrinuli su se scenaristi Matt Greenberg i Scott Alexander kojima je ovo prvi zajednicki rad ali i prvi popularniji.

Glumacku ekipu predvodi John Cusack kao Mike Enslin, covek kojem cerka umire vec kao malo dete. Od tog dana on postaje opsednut duhovima i paranormalnim pojavama ali ostaje bez pravog dokaza da duhovi postoje.

Ipak, on nastavlja traziti i tako dolazi u “Dolphin” hotel gde cuje za poznatu sobu 1408 u kojoj je vec preko 60 ljudi izvrsilo samoubistvo. Vec nakon prvih minuta shvata kako iz sobe ne moze izaci te kako ce da postane svedok brojnih paranormalnih pojava, pa da ce cak i vidjeti svoju cerku. Menadzera hotela glumi dobro poznati Samuel L. Jackson koji se od filma “Snakes on a plane” nije pojavio ni u jednom boljem filmu, dok ce zenu Mikea Enslina, Lilly Enslin glumiti manje poznata Mary McCormack.


HOUSE OF WAX

 

Put na godišnje školsko prvenstvo u fudbalu pretvoriće se u najgori vikend u životu za Karli (Eliša Katbert), Pejdž (Paris Hilton) i njihove prijatelje koji će odlučiti da noć pre utakmice provedu u jednom kampu. Najpre će se suočiti sa misterioznim kamiondžijom, a potom i sa neslaganjem između Karlinog momka Vejda i njenog tvrdoglavog brata Nika (Čed Majkl Mari).

Narednog jutra otkriće da su njihova kola onesposobljena za dalji put. Na sopstveni rizik prihvataju poziv jednog čoveka koji se ponudio da ih preveze do Ambrose, jedinog obližnjeg grada, udaljenog nekoliko milja od kampa u kome se nalaze. Tamo zatiču jedinu atrakciju tog malog grada - Trudijevu "Kuću voštanih figura", koja je puna veličanstveno napravljenih živopisnih voštanih figura ljudi.

Uskoro će otkriti i šokantno objašnjenje zašto te figure izgledaju toliko uverljivo. Pošto su otkrili mračnu i dugo skrivanu tajnu grada, počinje da ih proganja poremećeni ubica, što je početak njihove krvave borbe za živote. Grupa mladih ljudi mora da pronađe izlaz iz Ambrosa - ili će zauvek postati eksponati u "Kući voštanih figura". Foot in mouth


Whisper

 Uloge: Josh Holloway, Blake Woodruff

  Ubeđen da će putem otmice lako stići do novca, bivši robijaš Maks (Josh Holloway) otima osmogodišnjeg dečaka i povlači se u jezivu, napuštenu kolibu u šumi sa svojom verenicom (Sara Vejn Kejlis) i svoja dva mutna saučesnika.

Ali, Maks će uskoro shvatiti da nije u pitanju obična otmica... i da ovo nije obično dete. Koristeći svoje natprirodne moći da bi manipulisao umovima onih koji ga drže u zatočeništvu, dečak iz zlonamerno okreće jedne protiv drugih u surovoj i smrtonosnoj igri koja ce vas drzati u stanju napetosti do kraja filma...Wink

Granica između dobra i zla... dobrog i lošeg... lovca i plena... biće prekoračena.


Awake

Ovaj strašni triler bavi se medicinskim fenomenom koji se, kako premisa filma kaže, javlja kod jednog u 700 ljudi pri operaciji, a poznat je kao "svesnost pod anestezijom". Glavne uloge tumače Hajden Kristensen (Hayden Christensen) i Džesika Alba (Jessica Alba).

Kristensen igra mladog i bogatog berzanskog investitora Kleja Beresforda, koji mora da se podvrgne operaciji transplantacije srca. Kada ga uspavaju na operacionom stolu, on shvata da je potpuno svestan svega što se događa oko njega i da oseća svaki hirurgov rez na svom telu. Zahvaljujući neobičnom medicinskom fenomenu, Klej tokom operacije uspeva da načuje od hirurga koji ga operiše (Terens Hauard; Terrence Howard) da neko planira njegovo ubistvo. Na očajanje svoje majke Lilit (Lena Olin; Lena Olin), Klej je oženjen prelepom Samantom Lokvud (Alba), na koju se jedino može osloniti.Obavezno pogledati!Cool


Mirrors(2008)

Mirrors (Ogledala)

Ben Karson (Kifer Saderland) je svojeglavi detektiv koji je  suspendovan iz njujorške policije zbog toga što je smrtno ranio kolegu policajca u civilu, slučaja koji ga je koštao ne samo posla već je pokrenuo alkoholizam i bes koji su ga otuđili od žene i dece i naterali ga na privremeni boravak na sestrinom kauču u Kvinsu.

Očajnički želeći da povrati normalan život i da se ponovo zbliži s porodicom, Karson prihvata posao noćnog čuvara u spaljenim ruševinama tržnog centra Mejflauer. Ono što je nekada bilo simbol prosperiteta i veličine sada truli u mraku poput broda duhova, uništeno posle ogromnog požara koji je prožderao brojne nevine živote.

 Karson počinje da primećuje nešto zlokobno u  ukrašenim ogledalima koja prekrivaju zidove. U ogromnim svetlucavim staklima odražavaju se strašni prizori koji ga zapanjuju. Pored toga što projektuju grozne slike iz prošlosti, ogledala kao da manipulišu i stvarnošću. Kada vidi prizor samog sebe kako trpi mučenje, Karson oseti fizičke posledice svojih izlomljenih vizija. Iznenada se ovaj izmučeni bivši policajac nalazi u borbi protiv svojih ličnih demona, kao i onih koji su oteli njegov odraz, i koji ga muče grčevima, spontanim krvarenjima i gušenjem.

Njegova prijateljski nastrojena, ali skeptična sestra Anđela (Ejmi Smart) smatra da su ovi bizarni "košmari" posledica njegovog stresa i krivice zbog slučajnog ubistva, ali Karsonova žena Ejmi (Pola Pejton), njujorški patolog, teže oprašta. Sve čudnije ponašanje njenog muža je plaši, još više udaljava porodicu od njega, i ona strahuje da dovodi njihovu decu u opasnost.

 Dok Karson istražuje misteriozni nestanak radnika obezbeđenja i njegovu moguću vezu sa strašnim vizijama, on shvata da zlokobna sila s drugoga sveta koristi odraze kao prolaz i teroriše njega i njegovu porodicu. Ako želi da spase svoju ženu i decu od užasne smrti, Karson mora nekako da otkrije istinu koja se krije iza ogledala – i da ubedi Ejmi da mu pomogne u borbi protiv najvećeg zla s kojim se ikada susreo.


Srpski film

Srpski film

Radnja filma je sledeća: Pet minuta u budućnosti, Miloš (Žika Todorović) nekadašnja zvezda svetskog porno-filma, srećno je oženjen s Marijom (Jelena Gavrilović) i ima dete. Međutim, kao i većina građana naše zemlje, Miloš je ostao bez novca.

U trenutku kada očajanje dostiže vrhunac, u njegovom životu pojavljuje se veoma bogati i politički uticajan producent erotskih filmova, ekscentrični Vukmir (Sergej Trifunović). Filozofsko-demonski negativac pomračenog uma nudi Milošu ulogu u svom novom filmskom projektu za velike pare. Ali, pod jednim uslovom - Miloš ne sme da zna o čemu se radi u filmu. Imajući u vidu svoju lošu finansijsku situaciju, on potpisuje vredan ugovor i ne sluteći da tako ulazi u košmar, brutalnost, šok, mrak, zlo, užas… jezivi „snaf” film koji sa sobom nosi smrt. U vrtlog užasa zajedno sa Milošem upada i seksepilna porno-glumica Lejla (Katarina Žutić). Jedne hladne noći, iscrpljen posle snimanja brojnih nasilnih scena seksa, Miloš izbezumljen utrčava u zemunski dragstor…

Sve se dešava u Srbiji, sredini koja je užasno plodna za mračne i ludačke ideje. Naša stvarnost je užasno bizarna, dok je naša umetnost banalna ili nepostojeća. Naša javna kultura je falsifikat, diktirana je. „Srpski film” je ogroman metaforički napad na našu kulturu, na ono što se danas javno smatra njome.

E, zato je ovaj film, „Srpski film”, ostvarenje koje će zgrabiti vašu podsvest i izvući iz nje sve ono što ste tamo sakrili.Wink


Drag Me to Hell (2009)

Drag me to hell(2009)

Žanr: Horor, Triler
Režija: Sam Raimi
Scenario: Sam Raimi
Uloge: Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer, Adriana Barraza

 Sam Raimi vraća se hororu filmom „Vuci me u pakao”, originalnoj priči o Kristin Braun, ambicioznoj bankarskoj službenici iz Los Anđelesa sa šarmantnim dečkom, profesorom Klejom Daltonom. Život se odvija uobičajenim tokom, sve dok se u banci ne pojavi tajanstvena gospođa Ganuš, moleći za produženje bankarskog kredita.

Treba li Kristin da sledi vlastiti instinkt i učinini starici uslugu? Ili treba da joj odbije produženje kredita kako bi impresionirala svoga šefa, gospodina Džeksa i tako se približiti stepenicu više unapređenju?

Kristin odabere drugo, ostavljajući gospođu Ganuš bez doma. Za osvetu starica baca kletvu Lamie na Kristin, pretvarajući njen život u živu noćnu moru. Progonjena zlim duhom Kristin ne nailazi ni na razumjevanje kod svog skeptičnog dečka, stoga pomoć potraži kod vidovnjaka Rama Jasa kako bi svoju dušu spasila od večnog prokletstva.

 Da bi spasio rastrojenu Krisitn, vidovnjak ju upućuje na divlji tretman kako bi poništio kletvu te je dovodi jedinoj osobi koja joj može pomoći - vidovnjakinji Šaun San Deni. Kako se sile zla obrušavaju na nju, Kristin se mora suočiti sa nezamislivim: Koliko daleko je spremna otići da bi se rešila kletve?

Ostatak cete saznati kad pogledate film Laughing

 


Jennifer's Body (2009)

Jennifer’s Body je tinejdzerski  film iz zanra horor-komedija, u kome glavnu ulogu igra Megan Fox, a pored nje i Amanda Seyfried, Johnny Simmons, Adam Brody, Kyle Gallner.

Lagan zaplet, opasna Dženifer se odvija po uvrnutim principima, čineći da gledalac, iako poznaje običaje tinejdžerske horor komedije, nije sasvim načisto šta ga čeka.U priči o Jennifer, lokalnoj lepotici, koja se, nakon što je članovi minornog indi benda iskoriste u paganskom ritualu, vraća kao vampir.

Sama Megan Fox je naravno kao stvorena za ovu ulogu, jednostavno njenom seksipilu je nemoguce odoleti, sto ionako napaljene tinejdzere gura u sigurnu smrt. Amanda Seyfried igra ulogu njene najbolje druigarice(streberke), i odlicno se snasla.Ovom filmu mnogo toga nedostaje da bi bio pravi horor, skoro da nema strasnih scena, i na momente je prica skoro nezanimljiva. Film je ok, za jednom pogledati i zaboraviti ga, ali jednom recju NISTA POSEBNO!

  
Orphan

Orphan(Siroče) je jedan od najboljih filmova iz žanra horor. Priča o devojčici koja je usvojena od strane klasične američke porodice. Devojčica koja na prvi pogled deluje kao lepo obrazovano i mirno dete, iza sebe ima nerazjašnjenu prošlost. Ljudi iz njene okoline umirali su pod nerazjašnjenim okolnostima. Posle kraćeg vremena čudne nesreće kreću da se dešavaju i u njenoj novoj porodici, što prva primećuje njena nova mama. Kreće psihološka borba između njene mame koja pokušava da zaštiti svoju porodicu i sebe od nadolazećeg zla. 

Film sadrži eksplicitne scene surovog ubijanja pa se ne preporučuje osobama sa slabim stomakomSmile