Mirrors(2008)

Published on 11/10,2009

Mirrors (Ogledala)

Ben Karson (Kifer Saderland) je svojeglavi detektiv koji je  suspendovan iz njujorške policije zbog toga što je smrtno ranio kolegu policajca u civilu, slučaja koji ga je koštao ne samo posla već je pokrenuo alkoholizam i bes koji su ga otuđili od žene i dece i naterali ga na privremeni boravak na sestrinom kauču u Kvinsu.

Očajnički želeći da povrati normalan život i da se ponovo zbliži s porodicom, Karson prihvata posao noćnog čuvara u spaljenim ruševinama tržnog centra Mejflauer. Ono što je nekada bilo simbol prosperiteta i veličine sada truli u mraku poput broda duhova, uništeno posle ogromnog požara koji je prožderao brojne nevine živote.

 Karson počinje da primećuje nešto zlokobno u  ukrašenim ogledalima koja prekrivaju zidove. U ogromnim svetlucavim staklima odražavaju se strašni prizori koji ga zapanjuju. Pored toga što projektuju grozne slike iz prošlosti, ogledala kao da manipulišu i stvarnošću. Kada vidi prizor samog sebe kako trpi mučenje, Karson oseti fizičke posledice svojih izlomljenih vizija. Iznenada se ovaj izmučeni bivši policajac nalazi u borbi protiv svojih ličnih demona, kao i onih koji su oteli njegov odraz, i koji ga muče grčevima, spontanim krvarenjima i gušenjem.

Njegova prijateljski nastrojena, ali skeptična sestra Anđela (Ejmi Smart) smatra da su ovi bizarni "košmari" posledica njegovog stresa i krivice zbog slučajnog ubistva, ali Karsonova žena Ejmi (Pola Pejton), njujorški patolog, teže oprašta. Sve čudnije ponašanje njenog muža je plaši, još više udaljava porodicu od njega, i ona strahuje da dovodi njihovu decu u opasnost.

 Dok Karson istražuje misteriozni nestanak radnika obezbeđenja i njegovu moguću vezu sa strašnim vizijama, on shvata da zlokobna sila s drugoga sveta koristi odraze kao prolaz i teroriše njega i njegovu porodicu. Ako želi da spase svoju ženu i decu od užasne smrti, Karson mora nekako da otkrije istinu koja se krije iza ogledala – i da ubedi Ejmi da mu pomogne u borbi protiv najvećeg zla s kojim se ikada susreo.


Comments

 1. 11/17,2009 | 10:05

  Neverovatno istripovan film... Odlichna glumachka eipa i fantastichna pricha... Ali ne bash mnogo horror elemenata... Dobro... osim onoga na kraju :))

 2. 06/20,2011 | 18:51

  zelim da gledam film !! :D

 3. 02/13,2021 | 15:57

  This paragrapoh is in fact a fastidious one it assists new net visitors, who arre wishing for blogging.

  https://www.threadless.com/@curtisreyes137/
  Good value Essay Composing Support 24\7,Personalized Admissions Esay 2014 Ordeering a paper
  for reasonable.
  essay writing service review
  essay writing service review https://www.artfire.com/ext/people/celitime197896909222

 4. 02/18,2021 | 22:41

  whoah this weblog is fantastic i like studying your posts.
  Keep up the great work! You recognize, many individuals are hunting round for this info, you can aid them greatly.

  https://diversityessaysample.wordpress.com
  Preserve 5% now together with your lower price
  cheap dissertation writers https://diversityessaysample.wordpress.com

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me