The Unborn

Published on 11/10,2009

ULOGE: Odette Yustman, Gary Oldman, Megan Good, Cam Gigandet


Horor novog datuma koji je  obećavao, ispostavio se tek mlakim ostvarenjem. Veliki Gary Oldman podigao je očekivanja fanova ovog žanra. Redatelj i scenarista David S. Goyer takođe ima poznatih naslova pod svojim imenom poput pisanja priče za Batman Begins.

The Unborn samo pridodaje toj činjenici. The Unborn je ciljao više na psihološku stranu nego li na hektolitre krvi i brutalne scene kao većina američkih horora.

Radnja prati mladu djevojku koja se bori protiv duha koji ju pokušava opsednuti. I to je zapravo celi opis događaja tokom filma. Film obiluje već ranije viđenim scenama, a priča kao da je sazdana od nekoliko već poznatih horora poput The Grudge, Kruga i Egzorcista.

Iako film ima prosečno trajanje, već od početka radnja kao da nekud žuri i jednostavno skače sa događaja na događaj što je očiti minus u hororu koji bi se više trebao baviti psihologijom. Isto tako karakterizacija likova je minimalna te kao takva poprilično onemogućuje da se pojedinac uživi u film.

Atmosfera filma je solidna, radnja je smeštena u zimsko doba što pridonosi osamljenosti ali čak i tu imamo propust u doslednosti gde je na početku filma okolina prepuna snega, a već u sledecim scenama sneg se jedva nazire dok ga pred kraj filma uopste ni nema. Uz to film ima i dobru dozu nelogičnosti - iako se radi o hororu neke crte realnosti bi se trebale slediti kako bi se gledaoci mogli  uživiti u film i postići puni efekt straha. The Unborn to vešto zaobilazi te predstavlja neke scene koje su pomalo i smešne.

The Unborn je siromašno ostvarenje još jednog neuspelog pokušaja americkog horora koje slabo može zabaviti fanove ovog žanra.


Comments

 1. 11/10,2009 | 17:15

  Ovaj movie je extra.

 2. 11/14,2009 | 13:07

  Mnogooo dobar film....

 3. 11/17,2009 | 10:04

  Fantastican film.... Ali ne postoji horor koji mene moze uplashiti... NNeki primer??

 4. 11/24,2009 | 21:36

  Film je ne dobar, nego fantastican!

 5. s
  09/07,2011 | 15:39

  Svaka cast na textu, totalno opisano od reci do reci, kako jeste...da li neko zna jos neki poput ovog i efekta leptira...ali da nema nekih strasnih scena, zato sto je meni ovaj pomalo strasan

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me